Odlazi u Arsenal?
1.2k

Navijači Schalkea priredili emotivan oproštaj Seadu Kolašincu

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Navijači Schalkea nakon jučerašnjeg remija njihovog kluba protiv ekipe Hamburger SV priredili su emotivan oproštaj bosanskohercegovačkom reprezentativcu Seadu Kolašincu i Holanđaninu Klaas-Janu Huntelaaru koji su odigrali svoje posljednje mečeve na Veltins-Areni.

"Šest godina naš grb ponosno na tvojim grudima - hvala Seo", pisalo je na velikom transparentu nakon utakmice. Lijepa poruka za Kolašinca i emotivan oproštaj.

Kolašinac (23) je u juniore Schalkea stigao u januaru 2011. godine iz Stuttgarta, a prethodno je nastupao za omladince Hoffenheima i Karlsruhea.

U dresu Schalkea skupio je 123 nastupa pri čemu je postigao četiri gola i upisao 13 asistencija, prema podacima uglednog Transfermarkta. Iako igra u defanzivnoj liniji, nije dobio nijedan crveni karton.

Već duži period kruže priče kako će Kolašinac definitivno preći u Arsenal pošto mu ovog ljeta ističe ugovor sa Schalkeom. Njemački novinar Raphael Wiesweg sinoć je na svom Twitter profilu objavio da je Kolašinac potpisao petogodišnji ugovor sa Arsenalom.

Od Veltins-Arene jučer se oprostio i 33-godišnji napadač Klaas-Jan Huntelaar koji ovog ljeta napušta Schalke. Navijači su i njemu poslali poruku nakon što su poslije transparenta za Kolašinca razvili transparent iste veličine i za Holanđanina.