Nogomet
511

Navijači Sarajeva na ulicama glavnog grada proslavili pobjedu Divova

Piše: D. B.
Foto: E. H./Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Navijači koji su s nestrpljenjem osluškivali rezultat druge utakmice 3. pretkola Evropske lige između Atromitosa i Sarajeva, na kraju su itekako zadovoljni s obzirom da se bh. predstavnik vratio nakon poraza na Koševu i pobjedom u Grčkoj rezultatom 3:1 osigurao plasman u play off.

Haris Duljević je doveo Sarajevo u vodstvo u 24. minuti utakmice, a na 2:0 je povisio Nemanja Bilbija u 81. minuti. Već tada je počelo slavlje među pristalicama Sarajeva, kako na stadionu, tako i na ulicama glavnog grada BiH. U tome ih je nakratko omeo gol Efstathiosa Tavlaridisa, koji je pogodio u 86. minuti i utakmicu odveo u produžetke. Veliku pobjedu i plasman u play off Evropske lige Sarajevu je svojim drugim golom donio Nemanja Bilbija, koji je pogodio za 3:1 u 105. minuti. Rezultat se u drugom produžetku nije mijenjao, pa je uslijedilo veliko slavlje, kako igrača, tako i navijača Divova.

Slavilo se i u Sarajevu, gdje su navijači pjevali navijačke pjesme ponosno pokazujući rekvizite u bojama voljenog kluba, a bilo je i baklji. Dio atmosfere pogledajte u našoj galeriji.