Tokom derbija
1.2k

Navijači Sarajeva lomili stolice, oštetili toalete, ogradu i mrežu, Željezničar traži naknadu

Piše: D. B.
Foto: fkzeljeznicar.ba
Željezničar je u srijedu navečer u okviru 5. kola Premijer lige BiH ugostio ekipu Sarajeva, a vječiti derbi je završen rezultatom 2:2. Tokom utakmice su gostujući navijači načinili štetu za koju Plavi od komšija namjeravaju tražiti naknadu.

Iz FK Željezničar navode da su organizacija derbija i igra nogometaša obje ekipe bili su na zavidnom nivou, ali da je mrlju na susret bacilo je ponašanje nekoliko navijača gostujuće ekipe. Naime, nakon utakmice FK Željezničar izvršio inspekciju gostujućeg sektora i uvidio oštećenja.

Polomljeno je 26 stolica, uništeni su dijelovi toaleta u sektorima B5 i B6, polomljena je zaštitna ograda, a oštećenja je pretrpjela zaštitna mreža namijenjena sprečavanju ubacivanja pirotehničkih sredstava u teren.

FK Željezničar će zajedno sa nadležnim organima izvršiti analizu video materijala koji se odnosi na gostujući sektor B5 i B6 sjeverne tribine te će protiv odgovornih osoba pokrenuti odgovarajuće postupke. Nakon procjene štete, Željezničar će gostujućem klubu dostaviti zahtjev za nadoknadu štete.

Recimo i da je derbi posmatralo 10.056 gledatelja, a ukupan prihod od ulaznica iznosi 68.950 KM.