Neuspjela generalna proba
0

Navijači Sarajeva grudvama gađali nogometaše Olimpica

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Prijateljska utakmica između Sarajeva i Olimpica koja se trebala odigrati danas i biti generalna proba pred početak prvenstva, prekinuta je zbog grudvanja navijača Bordo tima nogometaša Olimpica.

Na pomoćnom igralištu stadiona Koševo okupio se veliki broj pristalica Sarajeva koji su željeli da vide sa kojim kvalitetom redizajnirana ekipa ulazi u nastavak prvenstva. No, od prvog minuta bilo je jasno da utakmica neće dočekati kraj. Neodgovorni pojedinci u nekoliko navrata grudvama su zasuli nogometaše Olimpica.

Glava meta bio je Sead Bučan koji je svojevremeno igrao za tim sa Koševa, ali je kasnije preselio na Grbavicu. Dino Selimović prvi put uspio je obuzdati navijače. Ipak, nakon trećeg prekida rukovodstvo Olimpica odlučilo je da ne nastavi meč. To je bilo u 30 minutu.

Na ovaj način neodgovorni pojedinci odmogli su svom klubu, jer je propala posljednja provjera pred proljetni dio prvenstva.

Kontaktirali smo i Dinu Selimovića, direktora FK Sarajevo koji je o svim dešavanjima za portal Sarajevo-x.com rekao da se sve desilo zbog propusta u organizaciji.

"Izvinjavam se sportskim prijateljima i FK Olimpicu. Žao mi je što je zbog 10 neodgovornih navijača ispaštalo ostalih 1.000 ljudi", kazao je Selimović.