Izjava za Klix.ba
0

Direktor Čelika: Niko nije istjeran iz lože na Bilinom Polju

Piše: E. Isanović
Alija Porča
Alija Porča
U utakmici 20. kola Premijer lige BiH između Čelika i Sarajeva došlo je do nemilih scena u svečanoj loži stadiona Bilino Polje. Direktor bordo tima Dino Selimović nam je u subotu navečer rekao kako su predstavnici Sarajeva, kod izjednačujućeg gola, bukvalno istjerani iz lože.

Kako bismo čuli i drugu stranu kontaktirali smo Aliju Porču, direktora zeničkog tima, koji je, prema izjavama predstavnika tim sa Koševa, bio izuzetno korektan. U uvodu je Porča za Klix.ba rekao:

"FK Sarajevo je dva ili tri dana prije utakmice najavio dolazak veće delegacije, otprilike 15 do 20 ljudi. Mi smo im obezbijedili mjesta u loži i sportski ih dočekali. Međutim, u sklopu te delegacije, što će poslije priznati i predstavnici Sarajeva, bile su osobe koje nisu članovi menadžmenta kluba. To će se kasnije pokazati kao problem. Kod izjednačujućeg pogotka svi su skočili i radovali se golu. Proslavljali su i neka su, imaju na to pravo. Međutim, jedan broj njih je na jedan provokativan način svjesno isprovocirao sve u loži i publiku oko lože. To je stvorilo problem i došli smo u jednu neugodnu situaciju“, naglašava direktor Čelika i dodaje kako su našli kompromisno rješenje.

"Kako bi se strasti što prije smirile, zamolili smo ih da se premjeste u unutrašnju ložu stadiona. Dakle, niko nije istjeran, željeli smo samo da promijene lokaciju. Utakmicu su bezbjedno odgledali do kraja, a po završetku smo, kao i prije utakmice, nastavili razgovor u prostorijama kluba. Sve je završeno na najbolji mogući način, bez ikakvih problema i u jednoj prijateljskoj atmosferi", zaključio je Alija Porča.