Vjeruju u njega
749

Navijači reprezentacije Njemačke na ulicama Berlina pružili podršku Mesutu Özilu

Klix.ba
Mesut Özil (Foto: EPA-EFE)
Mesut Özil (Foto: EPA-EFE)
Navijači reprezentacije Njemačke okupili su se danas u Berlinu gdje su pružili podršku sada već bivšem reprezentativcu ove države - Mesutu Özilu.

Veznjak Arsenala je nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji objavio kraj reprezentativne karijere, rekavši kako ga javnost uvijek etiketira kao glavnog krivca za neuspjehe Njemačke te da ga diskriminiraju zbog turskih korijena.

Nakon što su 2014. godine u Brazilu postali prvaci svijeta, Nijemcu su poslije katastrofalne igre u Rusiji ispali već u grupnoj fazi, a nakon svega se Özil našao na stubu srama i proglašen je glavnim krivcem. Također, javnost u Njemačkoj oštro je kritikovala sastanak ovog nogometaša s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Upravo zbog toga, nogometaš Arsenala odlučio je završiti karijeru u reprezentaciji, a danas su na ulicama Berlina brojni njemački navijači pružili podršku ovom igraču poručivši mu da nije sam.

Özil se nakon Svjetskog prvenstva priključio ekipi Arsenala na pripremama, zadužio je i novi dres s brojem deset, a u novoj sezoni navijači londonskog kluba najviše očekuju upravo od njega.