Očajna sezona
13

Navijači Real Madrida poslali oštru poruku predsjedniku: Florentino, vrijeme je da ideš

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Grupa navijača Real Madrida u meču protiv Getafea u okviru 34. kola španske La Lige podigla je transparent u kojem je tražila odlazak predsjednika Kraljevskog kluba Florentina Pereza.

Transparent se na tribinama stadiona Coliseum Alfonso Perez pojavio pred kraj prvog poluvremena, a određena grupa navijača Real Madrida napisala je kako predsjednik Florentino Perez treba otići iz kluba nakon izuzetno loše sezone još uvijek aktuelnog prvaka Evrope.

Redari su veoma brzo uklonili transparent, a ovo nije prvi put da navijači Real Madrida traže odlazak prvog čovjeka kluba kojem su i prije desetak dana u meču protiv Leganesa poslali poruku da je glavni krivac za loše rezultate u ovoj sezoni.

Real Madrid će ovu sezonu završiti bez ijednog osvojenog trofeja nakon što su u prethodnih pet godina četiri puta osvojili Ligu prvaka, a za ljetni prijelazni rok najavljena je velika rekonstrukcija tima u koju će biti uloženo blizu 500 miliona eura.

Prva želja kluba i vjerovatno prvo pojačanje bit će napadač Chelseaja Eden Hazard, a postoji mogućnost i da u dresu Kraljevskog kluba od sljedeće sezone zaigra Miralem Pjanić koji se uz Paula Pogbu najviše dovodi u vezu s prelaskom na Santiago Bernaebeu.

Podsjećamo, meč između Getafea i Real Madrida završen je bez pogodaka, a ovaj bod svakako više znači domaćoj ekipi koja je ostala na četvrtoj poziciji i s realnim šansama da naprave apsolutnu senzaciju i izbore plasman u Ligu prvaka.