"Lukita, Balon de Oro"
22

Navijači Real Madrida napravili veliko iznenađenje Modriću pri odlasku sa stadiona

Klix.ba
Hrvatski nogometaš Luka Modrić ostao je prijatno iznenađen nakon što su navijači Real Madrida ispred stadiona Santiago Bernabeu okružili njegov automobil i pjesmom mu čestitali na osvajanju nagrade za najboljeg igrača svijeta.

Modrić je u ponedjeljak u Parizu proglašen za najboljeg igrača svijeta u 2018. godini prema izboru France Footballa, čime je prekinuo desetogodišnju dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija, a pored ove nagrade veznjak Real Madrida pokupio je i brojna druga priznanja ove godine.

Modrić je u četvrtak bio na Bernabeuu iako nije igrao za Real Madrid u utakmici Kupa Kralja, a pri odlasku su oduševljeni navijači aktuelnog prvaka Evrope okružili njegov automobil te su mu na taj način čestitali na dobijenoj nagradi.

"Lukita, Balon de Oro", pjevali su navijači Real Madrida na melodiju popularne pjesme Guantanamera, nakon čega se Modrić zaustavio i zahvalio se svim navijačima.

Inače, kapiten reprezentacije Hrvatske u 2018. godini osvojio je brojna individualna priznanja, a sve to zahvaljujući sjajnim igrama u dresu reprezentacije s kojom je postao viceprvak svijeta kao i zbog osvajanja treće uzastopne titule prvaka Evrope s Real Madridom.