"Bocnuli" Juventus
20

Navijači poručili Conteu: Nismo Juventus, nadamo se da si vrijedan Intera

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Navijači Intera su upozorili novog trenera Nerazzurra Antonija Contea da "nisu Juventus" i da "pobjede nisu jedino što je važno".

Najvatreniji navijači Intera su zabrinuti nakon dolaska novog trenera Antonija Contea, protiv kojeg su navijači Juventusa već pokrenuli peticiju kojom traže uklanjanje njegove zvijezde sa stadiona, jer su razočarani njegovim odlaskom u tabor velikog rivala. U poruci su naveli i optužbe za namještanje utakmica s kojima se italijanski nogometni stručnjak suočio.

"Nismo Juve, pobjede nisu jedino što nam je važno. Jasno i odlučno ističemo da ne možemo zaboraviti njegovu crno-bijelu prošlost. Prihvatamo činjenicu da je novi trener oslobođen 'pravnih sumnji' i optužbi koje su usmjerene na njega, iako ostaje 'krivica' za njegovu borbu u klubu za koji smatramo da je svjetlosnim godinama daleko u smislu stila i vrijednosti. Iznad svega nas brine moralni aspekt. Inter je klub koji pobjeđuje protivnike, prihvta poraze i kazne te ne traži izgovore. Sretno Conte, nadamo se da ćeš nam brzo pokazati da si vrijedan Intera", poručili su Interovi Ultrasi.

Podsjetimo, Antonio Conte je zamijenio Luciana Spallettija te će voditi Nerazzurre u narednoj sezoni.