Koreografija u derbiju
0

Navijači Legije preko tribine "objesili" Putina, dres Spartaka nosi dodatnu poruku

D. P.
"Obješeni" Putin na tribinama u Poljskoj (Foto: Screenshot)
"Obješeni" Putin na tribinama u Poljskoj (Foto: Screenshot)
Jedan od najvećih poljskih derbija odigran je sinoć, a u duelu Lecha i Legije ponovo je najvatrenije bilo na tribinama gdje su se ovoga puta slale i antiruske poruke.

Lech i Legia su remizirali rezultatom 1:1. Međutim, veliko rivalstvo i vatrene navijačke grupe ponovo su doprinijele da akcent bude na dešavanjima na tribinama, a posebnu koreografiju spremili su gostujući navijači.

Pristalice Legije su u 15. minuti preko cijele tribine istakli koreografiju na kojoj je ruski predsjednik Vladimir Putin obješen. Jasno je, porukom su na žestok način odlučili osuditi agresiju na Ukrajinu.

Međutim, koreografija je nosila dvosmislenu poruku. Na slici je prikazan "obješeni" Putin koji je obučen u dres Spartaka iz Moskve.

Za one koji ne znaju, navijači Spartaka su u prijateljskim odnosima s pristalicama Lecha, koji su bili domaćini derbija odigranog sinoć. Tako su gosti iz Varšave odlučili, osim osude ruske invazije na Ukrajinu, poručiti i da navijači Lecha na svojevrstan način to podržavaju jer su u bratskim odnosima sa Spartakovim pristalicama.

Ipak, iako je navijačko prepucavanje trajalo tokom cijele utakmice, u porukama protiv Rusije i Vladimira Putina "grmio" je cijeli stadion.