Maskirani kacigama
55

Navijači Hajduka ponovo izazvali incident na autoputu, izašli iz vozila i zaustavili saobraćaj

D. P.
Intervenisala je policija (Foto: MUP RH)
Intervenisala je policija (Foto: MUP RH)
Navijači Hajduka izazvali su još jedan incident pošto su danas zaustavili saobraćaj na autoputu A1 u cilju da se obračunaju s navijačima Dinama.
Nedavno je Hrvatsku potresao sukob kojeg su nedaleko od Zagreba izazvali navijači Hajduka kada su zaustavili svoja vozila na autoputu u nadi da se obračunaju s rivalskim navijačima, ali je tom prilikom reagovala policija. Članovi Torcide tom prilikom potukli su se s policijom.

Danas se dogodio sličan incident. Na autoputu A1 kod odmorišta Jadova navijači Hajduka izašli su iz svojih vozila s kacigama na glavama i prisilno su zaustavili saobraćaj.

O svemu se uglasio MUP Republike Hrvatske koji je naglasio kako je mogući povod sukob s navijačima zagrebačkog Dinama.

"Poslije 15 sati u odmorištu Jadova na autoputu A1 gostujući navijači Hajduka, koji se kreću putem Zagreb - Osijek izašli su iz svojih vozila maskirani kacigama i odjećom te su zaustavili saobraćaj. Mogući povod je sukob s navijačima Dinama koji putuju na utakmicu Šibenik - Dinamo koja se u 18:30 igra na Šubićevcu", saopćeno je iz MUP-a RH.

Navijači Hajduka krenuli su na gostovanje Osijeku, dok Dinamo igra u Šibeniku. Srećom, sukob se nije desio, a saobraćaj je nastavljen nakon sat vremena obustave.