Neredi na tribinama
48

Navijači Hajduka na Goodison Parku nasrtali na zaštitare

Piše: Edin Isanović
Everton je u okviru prvog meča play-offa Evropske lige na Goodison Parku pobijedio splitski Hajduk rezultatom 2:0. Utakmicu u Liverpoolu obilježili su i incidenti na tribinama.

Engleski mediji pišu kako su navijači Hajduka nakon prvog primljenog pogotka počeli ubacivati predmete u teren. Torcida tvrdi da su reagirali na provokacije i gađanje s tribine Evertona.

Snimljeno je kako navijači Hajduka nasrću na zaštitare i pokušavaju da se probiju do terena, dok je jedan dio navijača pokušao smiriti situaciju. Engleski mediji navode da je u divljanju umalo nastradao dječak, sakupljač lopti, kojeg je iz haosa izvukao zaštitar.

Hajduku je zbog navijačkih incidenata već bio suspendovan stadion za uzvratni susret s Evertonom, ali je Splićanima uvažena žalba u UEFA-i.

Bh. reprezentativac koji nastupa u dresu Karamela Muhamed Bešić u igru je ušao u 76. minuti kada je zamijenio Mirallasa. Drugi bh. reprezentativac koji nosi dres Hajduka Zvonimir Kožulj na terenu je bio do 66. minute kada ga je zamijenio Ante Erceg. Uzvratni meč na već rasprodanom Poljudu na programu je 24. augusta, a hrvatski klub čeka težak zadatak.