Proslava u subotu
55

Navijači Galatasarayja u Sarajevu slave titulu, poručuju da skup nema veze s dolaskom Erdogana

Klix.ba
Udruženja navijača Galatasaray iz BiH planira u subotu organizovati proslavu titule prvaka, a ovaj klub postat će prvak Turske ukoliko u subotu ne diživi poraz od Goztepea na gostujućem terenu.

Galatasaray ima 72 osvojena boda nakon 33 odigrane utakmice, tri više od drugoplasiranih Bašakšehira i Fenerbahčea, a u posljednjem kolu dovoljan im je jedan bod kako bi prvenstvo završili na prvom mjestu.

Ekipa koju s klupe predvodi proslavljeni Fatih Terim ima pet uzastopnih pobjeda u turskoj Superligi i teško je za očekivati da će u posljednjem kolu doživjeti poraz, te je shodno s tim Udruženje navijača Galatasarayja odlučilo organizovati proslavu titule u subotu.

"Organizujemo kolektivno gledanje utakmice sa početkom od 18:00h u caffe baru Te Amo koji se nalazi u ulici Džemala Bijedića 129 u naselju Nova Otoka. Nakon utakmice slijedi proslava uz vatromet ispred caffea te odlazak u centar našeg grada i nastavak proslave. Na dešavanju se očekuje preko 100 prisutnih", istakli su iz udruženja u saopćenju za medije.

Zanimljivo, turski predsjednik i lider AK partije Recep Tayyip Erdogan organizovat će skup za sve svoje pristalice iz zemalja Zapadne Evrope u Sarajevu 20. maja, a iz Udurženja navijača Galatasarayja iz BiH ističu da to nema nikakve veze s njihovim skupom.

"Politika je jedno, a sport nešto sasvim drugo. Naš skup nema nikakve veze s dolaskom predsjednika Turske, mi smo se i ranije skupljali i gledali utakmice našeg kluba i također se nadamo da će i ovaj skup proći isključivo u sportskoj atmosferi, kao što je to bilo svaki put", istaklao je predsjednik Udruženja navijača Galatasaray iz BiH Kenan Karabacak.

Još jednom podsjećamo, susret između Goztepa i Galatasarayja igra se u subotu s početkom u 18:00 sati.