Navijački život iz snova
19

Navijači Flamenga slavili Copa Libertadores, pa saznali da su postali i prvaci Brazila

K. H.
Navijači brazilskog Flamenga trenutno proživljvaju najljepše trenutke svog života s obzirom na to da je njihov tim pobjedom protiv River Plate osvojio Copa Libertadoresa, a u toku slavlja titule kontinentalnog prvaka, navijači ovog kluba saznali su da su postali i prvaci u Brazilu.
Flamengo je nakon 38 godina uspio osvojiti titulu prvaka Južne Amerike i dok je trajalo veliko slavlje na ulicama Rio de Jeneiroa, navijači ovog kluba saznali su da je Palmeiras izgubio od Gremija rezultatom 2:1 što znači da četiri kola prije kraja imaju 13 bodova više od Santosa i Palmeirasa te da su i matematički osigurali titulu.
Ovo je za Flamengo sedma titula prvaka Brazila, a prva nakon deset godina, pa će navijači definitivno nastaviti svoje slavlje i uživati u sigurno najljepšim trenucima njihovog života.

Podsjećamo, više stotina hiljada ljudi na ulicama Rio de Janeira dočekalo je igrače Flamenga te im je upriličen doček nakon velike pobjede protiv River Platea.

Flamengo je sve do 89. minute susreta gubio 1:0, a onda je izjednačio Gabriel. Najbolji strijelac i nogometaš brazilske ekipe u 92. minuti postigao je i drugi pogodak za veliko slavlje Brazilaca.