Pred utakmicu Lige prvaka
283

Navijači Celtica nisu poslušali upravu kluba i tribine obojili zastavama Palestine

S. G.
Pripadnici navijačke grupe Green Brigade
Pripadnici navijačke grupe Green Brigade
Najvatreniji navijači Celtica odlučili su da ne poslušaju apel uprave svog kluba i na stadion su opet donijeli mnoštvo zastava Palestine kojoj su ovom prilikom još jednom pružile veliku podršku.

Čak štaviše, priredili su i koreografiju u bojama palestinske zastave uoči utakmice Lige prvaka koju u ovim momentima igraju protiv Atletico Madrida.

Tu su radili svaki put od početka izraelsko-palestinskog sukoba od 7. oktobra ove godine, a što se nikako nije dopalo upravi škotskog velikana.

"Osuđujemo prikazivanje takvih poruka na Celtic Parku. Celtic je nogometni klub, a ne politička organizacija. Jedna od naših temeljnih vrijednosti od samog početka je biti otvoren prema svima bez obzira na rasu, boju kože, politiku ili vjeru. Zbog toga je klub uvijek jasno davao do znanja da političke poruke i transparenti nisu dobrodošli na Celtic Parku ili bilo kojoj utakmici koja uključuje Celtic", poručili su ranije iz Celtica.

Očigledno da navijačka grupa pod nazivom Green Brigade nije željela ni da čuje za ovaj apel čime su još jednom pobrali simpatije muslimanskog svijeta.

Klub je pokušao da spriječi svoje navijače da prirede najavljenu koreografiju u bojama Palestine u čemu nisu uspjeli.

Inače, u trenutku pisanja ovog teksta Celtic je vodio rezultatom 2:1. Za domaće su pogađali Kyogo Furuhashi i Luis Palma, dok je za Jorgandžije strijelac bio Antoine Griezmann.