Anketa
132

Navijači BiH u Grčkoj prepuni optimizma, vjeruju u ubjedljivu pobjedu Zmajeva

K. H.
Navijači nogometne reprezentacije BiH u odličnom raspoloženju u Atini iščekuju utakmicu 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Grčke, a njihovo očekivanje od ovog meča je, kako su rekli, isključivo pobjeda.
Prva grupa bh. navijača koja je stigla u glavni grad Grčke današnji dan provela je u obilasku Akropolja, jednog od tri brda Atine, a ono što očekuju od samog susreta protiv Grčke je isključivo pobjeda.

Nošeni euforijom zbog pobjede protiv Finske u prošlom kolu rezultatom 4:1, navijači su istakli da očekuju ubjedljivu pobjedu, neki predviđaju čak 3:0. Među njima vlada izražen optimizam i vjeruju u ekipu selektora Roberta Prosinečkog.

Naš tim samo pobjedom protiv Grčke može dobiti šansu da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo, a ukoliko to na ovaj način ne uspiju osigurati, onda ostaje šansa da se kroz Ligu nacija domognemo smotre najboljih.

Susret između reprezentacija Grčke i BiH igra se u utorak u Atini od 20:45 sati, a naš tim nakon osam odigranih kola ima 10 osvojenih bodova.