Sjajna atmosfera
618

Navijači BiH preplavili Beč, Zmajevi će imati ogromnu podršku protiv Austrije

Piše: N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine okupirali su centar Beča uoči večerašnje utakmice 5. kola Lige nacija u kojoj Zmajevi gostuju Austriji.

Kako javljaju reporteri Klix.ba iz Beča, veliki broj navijača je od ranih jutarnjih sati na ulicama, a kako se približava utakmica tako se i atmosfera zagrijava. Očekuje se da će na tribinama stadiona Ernst Happel biti i do 20.000 navijača "obojenih" u žuto-plave boje.

Iako je za naše navijače predviđeno svega 2.700 ulaznica, sasvim je jasno da će ogroman broj njih biti i na ostalim mjestima na stadionu pa u redovima domaćih strahuju s obzirom na to da će navijači reprezentacija biti izmiješani.

Posljednji put kada je naša nogometna reprezentacija igrala protiv Austrije u Beču bilo je neriješeno 1:1 i to je bila prijateljska utakmica. Zmajevi su četiri puta igrali protiv večerašnjeg domaćina, od čega BiH ima jednu pobjedu, Austrija jednu, a dva meča su završena neriješeno.

Podsjetimo, utakmica između Austrije i BiH igra se večeras na stadionu Ernst Happel od 20:45 sati.

Ukoliko izabranici selektora Roberta Prosinečkog u Beču i izgube uz gol razlike, a pri tome postignu pogodak, ovjerit će prvo mjesto u grupi i plasirati se u baraž za EURO 2020, ali i elitnu Ligu nacija A.