Zanimljivo na tribinama
21

Navijači Barcelone provocirali Bayernove fanove, uslijedio je briljantan odgovor

N. K.
Bayernovi navijači skandirali Messiju (Foto: Screenshot)
Bayernovi navijači skandirali Messiju (Foto: Screenshot)
Nogometaši Bayerna pobijedili su sinoć na Camp Nou u 5. kolu Lige prvaka ekipu Barcelone rezultatom 3:0, a tokom ove utakmice odigrane u Španiji bilo je veoma zanimljivo i na tribinama.

Na stadionu Camp Nou se skupilo 84.000 navijača, a među njima je bio i veliki broj fanova gostujućeg tima.

U jednom trenutku domaći navijači počeli su glasno uzvikivati ime napadača Roberta Lewandowskog, koji je u Barcelonu stigao upravo iz Bayerna minulog ljeta u transferu vrijednom 45 miliona eura.

Gostujući navijači su to očekivano shvatili kao jednu vrstu provokacije budući da je Lewandowski bio najbolji igrač Bayerna pa nisu ostali dužni Kataloncima.

Počeli su uzvikivati ime Lionela Messija, najboljeg igrača Barcelone svih vremena. Messi je Barcelonu napustio u ljeto 2021. godine nakon što je bez obeštećenja prešao u Paris Saint-Germain.

Podsjetimo, Bayern je sinoć već na poluvremenu imao vodstvo od 2:0 golovima Manea i Choupo-Motinga, a konačnih 0:3 postavio je Pavard golom u sudijskoj nadokandi.

Bayern će iz grupe C kao prvoplasirani nastaviti takmičenje u osmini finala Lige prvaka, dok će Barcelona kao trećeplasirana igrati u nokaut fazi Evropske lige.