Oproštaj velikana
1.5k

Navijači Barcelone iz Sarajeva zahvalili se Iniesti transparentom na Nou Campu

Piše: E. B.
(Foto: Klix.ba)
Večeras se na Nou Campu pred skoro 100.000 ljudi igra 238. susret između Barcelone i Real Madrida koji nema neki rezultatski značaj, ali će biti upamćen kao posljednji El Clasico u kojem će nastupiti veliki Andres Iniesta.

Od velikana svjetskog nogometa ovih dana mnogi se opraštaju, a grupa navijača Barcelone iz Sarajeva je na tribinama Nou Campa večeras istakla transparent kojim su se zahvalili Iniesti.

"Hvala, Iniesta. Sarajevo", stoji na transparentu koji je postavljen na istočnoj tribini stadiona Nou Camp, koji je i večeras popunjen do posljednjeg mjesta.

Legendarni 33-godišnji Iniesta je nedavno sa suzama u očima najavio odlazak iz Barcelone na kraju sezone, tako da će ovo biti njegov posljednji El Clasico, derbi u kojem je znao "odsvirati" takvu muziku da su mu na noge ustajali navijači Reala i to u Madridu.

Iniesta je sa Barcelonom osvojio sve što se moglo osvojiti, te u vitrinama ima 32 trofeja: devet titula prvaka Španije, šest titula osvajača Kupa kralja, sedam Superkupova Španije, četiri titule Lige prvaka, tri titule UEFA Super Kupa, te isto toliko Svjetskih klupskih prvenstava.

Večeras je Iniesta 670. put obukao dres Barce, a u dosadašnjih 669 nastupa u svim takmičenjima upisao je 57 pogodaka.

Inače, u dosadašnjih 237 El Clasica bolji omjer ima Real koji je 95 puta slavio, dva puta više od Barcelone, dok 49 puta nije bilo pobjednika. Ovo je ujedno i utakmica u kojoj će Barcelona pokušati da ostane bez poraza u cijeloj sezoni u ligi.

Trenutni rezultat na poluvremenu je 1:1.