Premijer liga BiH
0

Nastavljena kriza Širokog Brijega, bez pobjede su okončali i utakmicu protiv GOŠK-a

N. K.
Široki je šest utakmica bez pobjede (Foto: NK Široki Brijeg)
Široki je šest utakmica bez pobjede (Foto: NK Široki Brijeg)
Nogometaši GOŠK-a i Širokog Brijega podijelili su bodove na stadionu "Perica Pero Pavlović" u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši utakmicu bez pogodaka.

U prvom poluvremenu gledali smo lošu nogometnu predstavu u kojoj se igralo uglavnom između dva šesnaesterca s mnogo grešaka na obje strane.

Prva veća prilika bila je pet minuta prije odlaska na odmor kada je Bobić sjajno odbranio šut Barišića glavom nakon kornera. U prvom poluvremenu tako nije bilo pogodaka.

Već u petoj minuti nastavka najbolja prilika za GOŠK nakon lijepe akcije. Na kraju je šutirao Šero, ali je lopta otišla preko gola.

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko uzbuđenja na obje strane, a izdvajamo situaciju iz 70. minute kada je Bobiću ispala lopta iz ruku, ali je ipak uspio spriječiti Lukića da postigne pogodak. Ostalo je 0:0 na kraju utakmice pa je Široki tako i šestu uzastopnu utakmicu ostao bez ligaške pobjede.

Široki Brijeg je ostao na šestom mjestu Premijer lige BiH, dok je GOŠK na devetoj poziciji. U narednom kolu GOŠK gostuje Sarajevu, dok će Široki u zaostaloj utakmici ići u goste ekipi Tuzla Cityja.

Tabela: