U FK Sarajevo složni
0

"Nastavljamo našu borbu, učinit ćemo sve da dobijemo licencu"

Piše: Edin Isanović
Dino Selimović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Dino Selimović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Nakon što Odjel za licenciranje NSBiH na Prvostepenoj komisiji nije dao zeleno svjetlo FK Sarajevo za nastupe na evropskoj sceni, čelnici koševskog premijerligaša ističu da još uvijek nisu dobili zvaničan dokument koji to potvrđuje.

Dino Selimović, direktor Bordo tima naglašava.

"Nismo dobili ništa zvanično, tako da ne mogu komentarisati".

Iako još nije obrazloženo zbog čega tim sa Koševa nije ispunio kriterije, može se pretpostaviti da se radi o finansijskim dugovanjima prema nekadašnjim igračima, treneru i uposlenicima kluba.

No, čelnici Sarajeva naglašavaju kako će, nakon što i zvaničnu budu obaviješteni o tome da nisu dobili zeleno svjetlo, poduzeti sve zakonske mjere kako bi Drugostepena komisija promijenila odluku.

Također, nedavno je na pres konferenciji direktor kluba istako kako je mišljenje revizorske kuće pozitivno, te da se postupilo prema svim pravilnicima o licenciranju.

"Predali smo na vrijeme svu potrebnu dokumentaciju i ispunili sve kriterije. Što se tiče dugova, nismo ih sve isplatili, ali smo napravili reprograme. Za one koji su naknade zatražili putem suda, njihovi procesi su također u završnim fazama” rekao je tada Selimović.

Drugostepena komisija će svoju konačnu odluku donijeti do kraja maja. Tada će se i zvanično znati da li Sarajevo, koje će vjerovatno rezultatom izboriti Evropu, moći igrati međunarodne utakmice.