Nastavak prepucavanja
11

Nastavlja se sukob Deschampsa i Benzeme, na meti selektorova "istina": Lažeš, kakva drskost

K. H.
Didier Deschamps i Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Didier Deschamps i Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Francuske Didier Deschamps otkrio je svoju stranu priče u sukobu s Karimom Benzemom tokom Svjetskog prvenstva u Kataru, a kako je rekao, odluku o odlasku iz kampa nacionalnog tima donio je isključivo ovaj napadač Reala.

Deschamps je u razgovoru za Le Parisien rekao da ga vrijeđaju tvrdnje kojima ga je Benzema pokušao okriviti za odlazak iz reprezentacije te da u svemu postoji samo jedna istina.

"Vrijeđa nas kada se kaže da se trebala sačekati tačna dijagnoza njegove povrede. Postoji samo jedna istina i Karim zna koja je. On se pridružio ekipi 14. novembra, nakon što je u klubu bio poluaktivan zbog povrede, a radio je po posebnom programu i njegov povratak u ekipu je prvobitno bio odgođen", prisjeća se Deschamps pa dalje nastavlja:

"Nije bio 100 posto siguran da može početi protiv Australije u prvoj utakmici, a kada se povrijedio, naš ga je doktor odveo na magnetsku rezonancu i on je nalaze poslao svom liječniku u Madrid kako bi dobio drugo mišljenje. U hotel se vratio nakon ponoći, a ja sam ga susreo u sobi s našim liječnikom, koji mi je dao nalaze. Bio je ljut, jer mu je Svjetsko prvenstvo mnogo značilo, a rekao mi je da je na kraju svega uništen. U najboljem slučaju, treninzima se mogao vratiti 10. decembra. Tada mi je rekao da je razočaran što mora otići, ali je rekao da će to uraditi za dobrobit ekipe."

Nakon toga, Deschamps je otkrio šta se dalje dešavalo u vezi s tim.

"Bili smo zajedno 20-ak minuta, a kada sam odlazio, rekao sam mu da nema potrebe za žurbom. Kada sam se probudio, shvatio sam da je otišao, a to je bila njegova odluka i ja sam to prihvatio", kaže Deschamps, nakon čega je odgovorio na pitanje o tome da je Benzema igrao prijateljski meč za Real u vrijeme Mundijala u Kataru:

"Zar zaista mislite da se može porediti intenzitet polufinala Svjetskog prvenstva i prijateljski meč? Bez obzira na njegov talenat i status, koje niko ne dovodi pod upitnik, možete li zamisliti da se vratio u posljednji trenutak? Karim mi je sam rekao kako ne bi bio spreman. Nakon što sam produžio ugovor sa Nogometnim savezom Francuske, nazvao sam ga i imali smo dug razgovor. Nedavno sam ga ponovo zvao i pitao da li je sigurno napustio reprezentaciju, i da, potvrdio mi je tu odluku. Ne pitajte me za njegove argumente, na njemu je da ih otkrije ili ne."

Napadač Reala se ubrzo nakon intervjua oglasio na svom Instagram profilu, a uz izjave selektora Francuske je napisao "ali kakva drskost" te je dodao emotikon klauna. Ubrzo nakon toga, objavio je novi post sa snimkom osobe u automobilu koja govori "lažeš", a u opisu je napisao "sveti Didier, laku noć" te opet stavio emotikon klauna.