Novi problemi
17

Nastasić također okrenuo leđa Krstajiću: Neću igrati za Srbiju dok je on selektor

Klix.ba
Matija Nastasić (Foto: EPA-EFE)
Matija Nastasić (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski defanzivac Matija Nastasić također je kritikovao selektora Srbije Mladena Krstajića koji je veoma brzo pogubio sve konce na klupi Orlova, a nakon svađe s Milivojevićem očigledno je da problema u reprezentaciji Srbije ima puno više nego što se činilo.

Krstajić i njegovi pomoćnici javno su prozvali pojedine igrače da su po nalogu menadžera Falija Ramadanija vršili utjecaj na druge igrače, što je izazvalo velike probleme u Fudbalskom savezu Srbije i oko njega, a sve je kulminiralo velikim promjenama u igračkom kadru.

Defanzivac Schalkea Matija Nastasić zbog povrede je propustio Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a selektor Krstajić ga nije pozvao ni za mečeve Lige nacija. Mediji u Srbiji pišu da se Nastasić mogao oporaviti do Svjetskog prvenstva, no stručni štab uopće nije želio računati na njega.

"Odlučio sam ostati u Schalkeu jer više volim biti sa svojim timom. Naš trener Domenico Tedesco je jedan od najboljih", kazao je Nastastić pa nastavio:

"Ne želim biti dio reprezentacije s ovim selektorom i ovim trenerskim timom. Selektor me nije kontaktirao, što me jako razočaralo, a vidjet ćemo šta će biti u budućnosti. Trenutno nije pravo vrijeme, jednostavno. Krstajić i ja nemamo kontakt", kazao je defanzivac Schalkea.

Reprezentaciju Srbije u okviru Lige nacija očekuju utakmice protiv Litvanije i Rumunije, a mečevi se igraju u petak i ponedjeljak.