Nogomet
0

Nasri: Teško je prihvatiti da ne idem na SP

Totalsport
Samir Nasri (Foto: EPA)
Samir Nasri (Foto: EPA)
U razgovoru za Sky Sports francuski nogometaš Manchester Cityja Samir Nasri objasnio je svoj stav vezan uz izostavljanje s popisa francuske reprezentacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.

"Bio sam spreman. Znao sam to otprije, ponekad imate osjećaj. Kada želite razgovarati sa selektorom, a on ne želi razgovarati s vama onda znate da ne idete na Svjetsko prvenstvo. Bio sam spreman mentalno. Bio mi je to šok svejedno, ali sam bio spreman mentalno, pa sam ok", rekao je Nasri.

selektor francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps izostavio je Nasrija usprkos dobroj formi u samoj završnici sezone, što je izazvalo veliko čuđenje, kako među stručnjacima, tako i među navijačima.

"Kada ljudi razgovaraju o tome, to znači da sam u nekom trenutku napravio nešto dobro, pa je to dobra stvar. Šta mogu reći? Poštujem njegov izbor. Nije me želio izabrati i dobro za njega. Želim sreću francuskoj reprezentaciji, a ja moram razmisliti o reprezentaciji jer su mi već dva puta oduzeli Svjetsko prvenstvo", rekao je on.

Deschamps je Nasrijevo izostavljanje s popisa objasnio riječima da "nije sretan kad je zamjena, što se osjeti u ekipi", očito misleći da bi mu njegovo potencijalno nezadovoljstvo moglo narušiti homogenost.

"To je malo teško za prihvatiti. Pitate li bilo kojeg igrača da li je sretan što je na klupi, niko vam neće reći da jeste. Ako je to jedini izgovor koji su mogli pronaći, onda je to malo teško za prihvatiti. Trebam razmisliti tokom blagdana o svojoj budućnosti u reprezentaciji. Propuštanje dva Svjetska prvenstva zaista je teško za igrača", zaključio je Nasri.