Opasniji od Chelseaja
0

Nasri: Manchester United nam je najveća prijetnja

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Samir Nasri smatra da Manchester United predstavlja veću prijetnju Manchester Cityju u borbi za naslov prvaka Engleske od Chelseaja.

"Crveni đavoli" trenutno imaju dva boda manje od lidera Cityja koji ima utakmicu manje, dok ekipa Andre Villas-Boasa zauzima peto mjesto sa deset bodova zaostatka. City u ponedjeljak putuje u London na meč sa Chelseajem.

"Manchester United nam je najveća prijetnja", kazao je Nasri za Sunday Mirror.

"Kažem to jer smatram da oni imaju više iskustva od ostalih ekipa. Bit će teško protiv Chelseaja, ali znali smo da će biti teško i protiv Spursa, Uniteda i Liverpoola protiv kojih smo ostvarili dobre rezultate. Zbog toga ne znam zašto moramo da se plašimo Chelseaja", kazao je Nasri.

Dvadesetčetverogodišnji francuski veznjak navodi da City treba da odigra slično kao Liverpool koji je slavio na "Stamford Bridgeu".

"Vjerujemo u naš kvalitet i pokušat ćemo da odigramo slično kao Liverpool kada je slavio protiv Chelseaja. Ako budemo igrali našu igru, oni će biti u problemima", kazao je Francuz.

Dodao je da je dugoročni cilj Cityja da igra kao Barcelona, koja je u posljednje tri sezone dva puta osvojila Ligu prvaka, tri puta špansko prvenstvo i jednom španski kup.

"Naš model je igra Barcelone. Naša odbrana je duboko u polju što je, vjerujem, razlog zbog čega postižemo toliko golova. Kada osvojite loptu na protivničkoj polovici uvijek je lakše postići pogodak jer ste bliže golu. Morate manje da pretrčite i svježiji ste kada pređete samo 30 metara. Sada ne možemo osvojiti Ligu prvaka, ali naš cilj na startu sezone bio je osvajanje Premier lige", kazao je Nasri.