"Pričaj sada"
135

Nasmijani Yamal nije želio reći kome je poslao poruku u kameru, ubrzo je razotkriven

N. M.
Yamal u kameru govori: "Pričaj sada" (Foto: Screenshot)
Yamal u kameru govori: "Pričaj sada" (Foto: Screenshot)
Lamine Yamal je i u polufinalu Evropskog prvenstva nastavio oduševljavati nogometnu javnost, pošto je u pobjedi Španije nad Francuskom od 2:1 postigao jedan od najljepših golova šampionata i postao najmlađi strijelac u historiji Eura.
Odigrao je Yamal besprijekornu utakmicu iako mu je tek 16 godina, a pažnju svih koji su gledali utakmicu privukao je njegov potez po okončanju iste.

Kamerman je prišao Yamalu dok je slavio pobjedu, a onda je mladi krilni nogometaš u kameru rekao "Pričaj sada, pričaj sada".

Pitanje o toj poruci je bilo neizbježno na konferenciji za medije nakon utakmice, ali Yamal nije želio otkriti kome ju je uputio.

"Osoba kojoj sam to poručio će znati", kratko je odgovorio Yamal uz osmijeh na svom licu.

Iako Yamal to nije želio potvrditi, većina inostranih medija saglasna je da je poruka bila adresirana vezisti Francuske Adrienu Rabiotu, koji se u izjavi prije meča dotakao mladog Španca.

"Ako Lamine Yamal želi igrati u finalu Eura sa Španijom, morat će učiniti mnogo više protiv nas nego što je učinio do sada. Izvršit ćemo pritisak na njega i neće mu biti ugodno", rekao je Rabiot uoči utakmice, a Yamal mu je odgovorio golčinom i pomenutom porukom poslije utakmice.

Inače, Yamal će dan prije finala, u kojem Furija čeka Nizozemsku ili Englesku, proslaviti svoj 17. rođendan.