Poraz u EL
9

Napulj poslao snažnu poruku, Napoli se u potpunosti okrenuo osvajanju Scudetta

Piše: K. H.
Ekipa Napolija poražena je u prvom meču 1/16 finala Evropske lige na domaćem terenu od Leipziga rezultatom 3:1 te su se tim porazom vrlo vjerovatno oprostili od igranja u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Napolitanci su stigli u vodstvo od 1:0 početkom drugog poluvremena, a onda su do kraja meča primili tri pogotka. Ipak, čini se da im sinoćnji poraz uopće nije teško pao.

Poraz od ekipe iz Njemačke nije teško pao ni domaćim navijačima koji su u malom broju došli na utakmicu, a poluprazan San Paolo u meču evropskog karaktera, kao i podatak da gotovo nikako nisu proslavili pogodak kojim su stigli u vodstvo malo su razočarali trenera Sarrija.

Poluprazan San Paolo u meču protiv Leipziga (Foto: Twitter)
Poluprazan San Paolo u meču protiv Leipziga (Foto: Twitter)

"Večeras smo svi podbacili i naša predstava se kosi s onim što trebamo biti. Mentalitet uvijek treba biti na nivou, bez obzira na takmičenje. Večeras sam vidio ekipu koja je na posao došla bez želje, strasti i entuzijazma. Nažalost, ovo pokazuje da nismo zrela ekipa. Potvrdile su se moje sumnje, a ispao bih smiješan kada bih rekao da je Evropska liga bitna kao Scudetto. Nismo trebali igrati ovako, kako god...", rekao je Sarri nakon meča.

Napoli je grupnu fazu Lige prvaka završio na trećem mjestu iza Manchester Cityja i Šahtara, a kada već nemaju priliku igrati osminu finala Lige prvaka, Napolitanci će kompletan fokus pred finiš sezone staviti na domaću Seriju A.

Posljednji poraz na domaćem terenu Napoli je doživio drugog dana 2018. godine, tačnije u meču Kupa Italije protiv Atalante u kojem su izgubili rezultatom 2:1 pa su tako s jedina dva domaća poraza u ovoj godini jasno pokazali ambicije u ovoj sezoni.

Ekipa Maurizija Sarrija nakon 24 odigrane utakmice u Seriji A nalazi se na prvom mjestu s jednim bodom više od Juventusa, s tim da Staru damu do kraja prvenstva očekuju nastupi i u Ligi prvaka, ali i Kupu Italije.

Aktuelni prvak Italije u prvom meču osmine finala odigrao je 2:2 protiv Tottehama pa će u uzvratu tražiti pobjedu za eventualni plasman u sljedeću fazu.

Vezani članci