Nogomet
2

Napoli za iduću sezonu želi dovesti Jürgena Kloppa

Totalsport
Jurgen Klopp (Foto: AFP)
Jurgen Klopp (Foto: AFP)
Sve je očitije da ni ove sezone nogometaši Napolija neće uspjeti ugroziti Juventus koji juri prema drugom uzastopnom naslovu prvaka u talijanskoj Seriji A.

Napoliju ostaje drugo mjesto, novi plasman u Ligu prvaka, ali i dosta dilema na kraju sezone. Dakako, glavno je pitanje ostaje li ili odlazi Edinson Cavani, najbolji strijelac i igrač južnjačke ekipe, ali jednako bitno za ekipu je i pitanje - ko će biti novi trener od iduće sezone.

Walter Mazzarri, sadašnji trener Napolija, još uvijek, kaže sam, nije odlučio, te je odluku o ostanku ili odlasku prolongirao za kraj sezone. Istina, talijanski mediji već odavno pišu o njegovom sigurnom odlasku, a čak su mu našli i novu destinaciju - Inter.

Istovremeno, kombinuje se imenima koji bi mogli postati Mazzarrijevi nasljednici, a dosad su u taj kontekst dovedeni Stefano Pioli, Luciano Spalletti, Gianfranco Zola i Carlo Ancelotti. Ipak, najjače je zazvučalo novo ime u tom nizu - Nijemac Jürgen Klopp.

Kontroverzni predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis je navodno oduševljen trenerom dortmundske Borussije, te je već namjeravao (ne zna se da li je) stupiti u kontakt s njim. Klopp je očigledno velika Napolijeva želja, ali je pitanje šta će o svemu reći Nijemac, pogotovo ako Borussia ostvari veliki rezultat u Ligi prvaka ove sezone, gdje igra u četvrtfinalu protiv Malage.

Karakterno bi se, pak, Klopp i Napoli zaista mogli dobro slagati.