Nogomet
0

Napoli stvara sjajnu ekipu, najavljen dolazak i Jacksona Martineza

Totalsport
Jackson Martinez (Foto: AFP)
Jackson Martinez (Foto: AFP)
U srijedu je predsjednik nogometnog kluba Napoli Aurelio De Laurentiis izvjestio kako su Gonzalo Higuain i Pepe Reina prošli ljekarske testove, te da će za klub potpisati narednih dana.

Prije njih u klub su došla dva Realova nogometaša, Jose Callejon i Raul Albiol, a po napisima talijanskih medija sprema se novo veliko pojačanje. U pitanju je 26-godišnji Kolumbijac Jackson Martinez, inače napadač Porta.

Navodno su Napoli i sjajni nogometaš već dogovorili uslove. Martinez je spreman potpisati petogodišnju vjernost po kojoj bi godišnje u talijanskom klubu s juga zarađivao osnovnu platu od oko milion i po eura.

Za sklopljeni posao trebaju se još dogovoriti dva kluba. Porto navodno traži 40 miliona eura, koliko stoji i u ugovoru napravljenom s Martinezom, ali je i spreman spustiti se do 35 miliona. Napoli je zasad podigao svoju ponudu do 32 miliona.

No, talijanski mediji naslućuju kako neće doći do komplikacija dogovora, te da će ovih dana i Martinez postati novi igrač Napolija. Prošle je sezone ovaj napadač bio uvjerljivo prvi strijelac portugalskog prvenstva. Postigao je 26 pogodaka u 30 utakmica.