Serie A
6

Napoli pobjedom zadržao vodeću poziciju, drugi uzastopni poraz Intera

Piše: K. H.
Napoli - Sampdoria (Foto: EPA-EFE)
Širom Italije odigrano je pet susreta 18. kola talijanske Serije A, a veoma važna tri boda upisala je ekipa Napolija koja je slavila protiv Sampdorije rezultatom 3:2 dok je Inter na gostovanju kod Sassuoloa poražen rezultatom 1:0.

Napoli je nakon preokreta slavio protiv Sampdorije, a sve vrijedno pomena desilo se u prvih 45. minuta. Prvo je Gaston Ramirez u drugoj minuti postigao fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca s nekih 30 metara, ali je Allan u 16. minuti poravnao rezultat.

Kada su svi očekivali vodstvo Napolija uslijedio je kontranapad gostiju nakon čega je glavni sudija meča Massa pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Quagliarella koji donosi novu prednost gostima. Ipak, Napoli je u razmaku od samo šest minuta postigao dva pogotka, a strijelci za ispostavit će se konačnu pobjedu bili su Insigne i Hamšik.

Treba dodati da je Hamšik ovim pogotkom postao najbolji strijelac u historiji ekipe iz Napulja, a on je u 478. nastupu za Napoli postigao 116. pogodak kojim je pretekao legendarnog Diega Armanda Maradonu.

Najveće iznenađenje priredila je ekipa Intera koja je poražena na gostovanju kod Sassuola minimalnim rezultatom 1:0. Domaći su u vodstvo stigli u 34. minuti kada Falcinelli postiže gol za 1:0, a priliku da Nerazzurri dođu do makar jednog boda propustio je Icardi na početku drugog poluvremena kada je promašio penal.

Ekipa Genove slavila je protiv Beneventa pogotkom s bijele tačke u samom finišu susreta, a heroj domaćih bio je Lapadula koji je u 91. minuti meča bio miran i postigao pogodak s penala vrijedan tri važna boda. Ervin Zukanović na terenu je proveo svih 90 minuta u pobjedničkoj ekipi.

Udinese je na svom terenu upisao sigurnu pobjedu protiv danas nemoćne Verone. Domaći su u vodstvo stigli u 28. minuti kada Barak koristi asistenciju Widmera i postiže pogodak za 1:0 da bi pred kraj prvog poluvremena asistent kod prvog pogotka Widmer udvostručio prednost tima iz Udina.

U nastavku meča ekipa Massimoa Odda samo je potvrdila pobjedu, a strijelci još dva pogotka bili su Barak u 68. minuti i Lasagna u 80. minuti kada je postavio konačnih 4:0. Riad Bajić meč je pregledao s klupe za rezervne igrače.

Ekipa Torina imala u desetoj minuti meča protiv SPAL-a imala je vodstvo od 2:0 pogocima koje je postigao Falque, ali je domaća ekipa u nastavku susreta stigla do jednog boda. Prvo je Viviani u 42. minuti smanjio prednost, a onda Antenucci u 69. minuti s bijele tačke postiže pogodak za 2:2.

Tabela: