Osmina finala LP
16

Tok utakmice / Napoli - Barcelona 1:1

F. Z.
Griezmann donio izjednačenje Barceloni (Foto: EPA-EFE)
Griezmann donio izjednačenje Barceloni (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Napolija večeras će u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na stadionu San Paolo dočekati Barcelonu, a tekstualni prijenos utakmice možete pratiti na portalu Klix.ba.

22:55 - KRAJ UTAKMICE na San Paolu. Napoli - Barcelona 1:1.

91' - Povrijedio se Pique, Lenglet ulazi na teren.

90' - Igrat će se pet minuta nadoknade na San Paolu.

89' - Arturo Vidal je napravio glupost i nakon sukoba s Ruijem dobio je drugi žuti, a potom i crveni karton.

85' - Pet minuta do kraja utakmice na San Paolu. Pokušao je Lorenzo Insigne, ali nije bio precizan.

80' - Bez prilika u posljednjih deset minuta na San Paolu. Barcelona je postigla jedan pogodak iz jednog udarca na gol Napolija.

75' - Priliku je imao Messi, ali ga je odlično izblokirao Maksimović. Samo korner za Barcelonu.

70' - Dvadeset minuta do kraja utakmice u Napulju. Napoli i Barcelona igraju 1:1.

65' - Mnogo bolje drugo poluvrijeme. Priliku je sada imala Barcelona nakon sjajnog driblinga Messija. Argentinac i Vidal pokušali su odigrati dupli pas, ali je odlično intervenisao Ospina.

63' - Callejon je imao sjajnu priliku da ponovo dovede Napoli u vodstvo, ali je Ter Stegen odlično intervenisao.

57' - GOOOOOOOOOL! Griezmann je donio izjednačenje Barceloni. Semedo se sjajno ubacio, pronašao Francuza kojem je ostao lakši dio posla.

[TWITTER]1232414555290132480[/TWITTER]

56' - Arthur je zamijenio Rakitića. Po jedna promjena na obje strane.

53' - Mertens se povrijedio i neće moći nastaviti utakmicu na San Paolu. Zamijenit će ga Milik.

50' - Pet minuta igre u drugom poluvremenu. Sergio Busquets je dobio prvi žuti karton na utakmici i neće igrati u revanšu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na stadionu San Paolo. Napoli ima prednost nakon prvog poluvremena.

21:46 - KRAJ PRVOG POLUVREMENA u Napulju. Barcelona vodi rezultatom 1:0, a Lionel Messi nije mnogo napravio na San Paolu u prvih 45 minuta.

Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)

42' - Mogao je Manolas ponoviti noć iz Rima i postići još jedan pogodak protiv Barcelone u Ligi prvaka, ali nije bio precizan.

40' - Napoli ima prednost na San Paolu golom Mertensa. Pet minuta do kraja prvog poluvremena.

31' - Ovim pogotkom Mertens se na vječnoj listi najboljih strijelaca Napolija izjednačio na prvom mjestu s Marekom Hamšikom. Obojica su postigli po 121 pogodak i samo je pitanje vremena kada će se Belgijanac osamiti na vrhu.

30' - GOOOOOOOOOOL! Napoli sjajnim pogotkom Driesa Mertensa vodi protiv Barcelone.

[TWITTER]1232403325171240961[/TWITTER]

25' - Ništa novo na stadionu San Paolo. Još uvijek nismo vidjeli niti jednu pravu priliku. Napoli se odlično brani protiv Barcelone i čeka priliku iz kontre.

20' - Još uvijek ništa vrijedno spomena sa San Paolo stadiona. Barcelona ima više loptu u svojim nogama u posljednjih nekoliko minuta, ali prilika nema.

15' - Još uvijek bez pravih prilika u Napulju. Vrlo oprezna igra obje ekipe na otvaranju utakmice.

10' - Prvi Messijev pokušaj večeras. Šutirao je s 20-ak metara, ali je lopta otišla preko prečke Ospininog gola. Na drugoj strani pokušao je Mertens, ali ni nogometaš domaćih nije bio uspješan.

5' - Početno ispitivanje snaga na San Paolu. Bez prilika nakon pet minuta igre u Napulju.

1' - Počela je utakmica na stadionu San Paolo. Prvi su s centra krenuli nogometaši Barcelone.

20:55 - Isti pjesma i večeras na stadionu San Paolo uoči duela Napolija i Barcelone.

20:51 - Večerašnji duel u Napulju odličan je povod da se prisjetimo vjerovatno najpoznatijeg zagrijavanja jednog nogometaša prije početka utakmice. Diego Maradona u Minhenu uoči duela Bayerna i Napolija.

[TWITTER]1232391351012069376[/TWITTER]

20:48 - Napoli treći put igra u osmini finala Lige prvaka, a nikada nisu uspjeli proći u četvrtfinale.

20:45 - Navijači na stadionu San Paolo u strahu od koronavirusa, ali su došli podržati svoju ekipu.
Napoli - Barcelona (Foto: EPA-EFE)
Napoli - Barcelona (Foto: EPA-EFE)

20: 43 - Trener Napolija Ivan Gennaro Gattuso odigrao je šest utakmica protiv Barcelone kao nogometaš, a upisao je po dvije pobjede i dva poraza.

20:40 - Napoli večeras ne može računati na Koulibalyja, Llorentea, Malcuita, Younesa i Ghoulama, dok će Barcelona biti bez Albe, Dembelea, Roberta i Suareza, dok Braithwaite nema pravo nastupa u Ligi prvaka.

20:38 - Glavni sudija večerašnjeg susreta u Napulju je Nijemac Felix Brych, dok su njegovi pomoćnici Mark Borsch i Stefan Lupp. Četvrti sudija je Harm Osmers, dok je u VAR sobi Bastian Dankert, a njegov pomoćnik je Marco Fritz.

20:35 - Utakmica je izazvala mnogo pažnje i zbog toga što će prvi put na stadionu San Paolo zaigrati Lionel Messi. Na stadionu na kojem status najveće legende ima veliki Diego Armando Maradona.

20: 33 - Quique Setien odlučio je poslati na teren sljedećih 11 nogometaša: Ter Stegen, Junior, Pique, Umtiti, Semedo, Rakitić, Busquets, De Jong, Vidal, Griezmann, Messi.
20:32 - Trener Napolija odlučio se za sljedećih 11 nogometaša za duel s Barcelonom: Ospina, Di Lorenzo, Manolas, Maksimović, Rui, Ruiz, Demme, Zielinski, Callejon, Mertens, Insigne.
20:30 - Dobrodošli na tekstualni prijenos prve utakmice osmine finala Lige prvaka između Napolija i Barcelone. Utakmica počinje u 21:00 sati, a igra se na stadionu San Paolo u Napulju.