Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
papak
U velikom italijanskom derbiju Juventus je na svojoj Areni dočekao ekipu Milana, a na kraju je Stara dama slavila pobjedu rezultatom 1:0.Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja. Pirlo u sedmoj minuti šutirao iz slobodnog udarca, ali je Abbiati fantastičnom reakcijom spasio svoj gol. Abbiati je potom morao napustiti igru zbog povrede, a umjesto njega je ušao Marco Amelija. Ostatak prvog poluvremena nije nam donio pretjerano lijep fudbal. Obje ekipe su imale tek nekoliko poluprilika, ali pravih stoprocentnih prilika u prvih 45 minuta susreta nije bilo, te se na odmor otišlo bez golova.Juventus je u nastavku krenuo nešto odlučnije prema golu Milana. U 57. minuti susreta im se bolja igra isplatila, kada je dosuđen penal za Staru damu. Amelia je srušio Asamoaha u kaznenom prostoru, a Luca Banti je pokazao na bijelu tačku. Precizan je bio Arturo Vidal za prednost Juventusa od 1:0.Imala su oba tim apotom još nekoliko solidnih pokušaja.
Milan se nakon primljenog gola malo probudio, te su oni češće prijetili Buffonu, ali je reprezentativni golman Italije bio veoma siguran u svojim intervencijama. Do kraja susreta je Juventus uspio sačuvati stečenu prednost, te su došli do nove pobjede.
ej samo da znate da se jučer igrala i seria a i da je sinoć juventus pobjedio ac milan pa eto ako vam nije mrsko koju riječ i o talijanima