"Sumnjivo" lice
32

Napadač Atalante u novom rasističkom skandalu u Italiji: Ovo nije mjesto za tebe

N. K.
Duvan Zapata (Foto: EPA-EFE)
Duvan Zapata (Foto: EPA-EFE)
Novi veliki rasistički incident potresa Italiju nakon što napadača Atalante Duvana Zapatu zaštitari nisu željeli pustiti u banku u kojoj ima otvoren račun i gdje je imao ugovoren sastanak, piše Gazzetta dello Sport.
Zapata je pokušao ući u zgradu Fideurama, privatne banke u Bergamu u kojoj je imao ugovoren sastanak sa svojim ličnim finansijskim savjetnikom.

Osiguranje ga je zaustavilo kada je došao do vrata i nije ga htjelo pustiti u banku, a službenici osiguranja su ga navodno zaustavili zbog toga što je bio u trenerci i majici s kapuljačom te im je bio veoma sumnjiv.

Italijani pišu da su mu navodno rekli kako "ovo nije mjesto za njega", dok je Zapata ostao smiren i pokušao dokazati svoj identitet osiguranju.

Sve je smirio uposlenik banke koji je izletio van i rekao službenicima osiguranja kako je napadač Atalante stalni klijent banke.

Iz banke su saopštili kako je osiguranje bilo vanjsko, a ne ono koje je na platnom spisku same institucije.

Podsjetimo, nedavno je odbojkašica Paola Egonu u suzama prijetila da će otići iz reprezentacije Italije nakon što su ju rasistički vrijeđali na društvenim mrežama i isticali kako "ona nije ni Italijanka".