Nogomet
29

Napadač Amer Bekić potpisao na tri godine sa FK Sarajevo

Klix.ba
Dvadesetdvogodišnji napadač, Amer Bekić, potpisao je ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo i u naredne tri godine nositi će bordo dres.
Ovaj bivši mladi reprezentativac, koji je nastupao za U-19 i U-21selekcije Bosne i Hercegovine, nije krio svoje zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora.

"Osjećam se fantastično. Sarajevo je veliki klub i mnogo sam sretan i zadovoljan što sam postao igrač ovog kluba", kazao je Amer Bekić.

Novi napadač Sarajeva očekuje da će klub u narednim godinama osvajati trofeje, te da će on dati svoj doprinos.

"Očekujem i vjerujem da će naredni period biti mnogo uspješan za Fudbalski klub Sarajevo. Nadam se trofejima i nadam se da ću biti efikasan u bordo dresu. Došao sam da dajem golove", rekao je Bekić.

Na kraju prvog razgovora za zvaničnu klupsku stranicu, Amer je istakao da se raduje nastupima pred "Hordama Zla".

"Sarajevo je jedan od najboljih klubova na Balkanu, klub sa velikom tradicijom. Čast je nositi dres ovog kluba i radujem se utakmicama pred sjajnim navijačima koje ima Sarajevo", zaključio je Bekić.

Amer Bekić u redove Sarajeva dolazi iz mostarskog Zrinjskog, a u prošloj sezoni je postigao deset golova. Zanimljivo je da je upravo Bekić postigao jedini pogodak za Zrinjski u domaćem porazu od Sarajeva, u sklopu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, kada je bordo klub slavio rezultatom 3:1 u gradu na Neretvi.

Prije dresa Zrinjskog, Bekić je nosio dres tuzlanske Slobode, kluba u kojem je napravio prve fudbalske korake.