Pierluigi Collina otkrio
0

Namjerno dobivanje žutih kartona će se kažnjavati

Totalsport
Pierluigi Collina
Pierluigi Collina
Prvi čovjek sudačke organizacije Europskog nogometnog saveza (UEFA) Pierluigi Collina otkrio je da će se ubuduće namjerno dobivanje žutog kartona, koje igrači često znaju koristiti kako bi se suspendovali za predstojeći susret, kažnjavati s dvije utakmice neigranja.

Razlog ovakvoj odluci je prošlogodišnja utakmica Lige prvaka između Real Madrida i Ajaxa u kojoj je trener "kraljevskog kluba" Jose Mourinho rekao Sergiju Ramosu i Xabiju Alonsu da namjerno zarade žute kartone kako bi ih se suspendovalo prije osmine finala, odnosno da eliminiraju mogućnost suspenzije za susret nokaut-faze.

"Igrači koji namjerno zarade žuti karton u svrhu dobivanja suspenzije bit će kažnjeni s dvije utakmice zabrane igranja umjesto jednom. Ne mogu igrači odlučivati kad žele biti suspendovani", rekao je nekad najbolji sudija svijeta Collina.

"Legendarni ćelavac" se tada osvrnuo na promociju slogana "poštuj protivnika" kako bi se izbjegle situacije u kojima nogometaši napuštaju teren slomljenih nogu i slično.

"Ne želimo to gledati. Ne trebaju nam doktori na terenu. Moramo uvjeriti igrače da ne dovode u pitanje sigurnost svojih suparnika. Poštivanje protivnika i štićenje protivničkih igrača su naši prioriteti".