"Poduzeti drastične mjere"
0

Collina bi prekidao utakmice zbog pogrdnih navijačkih poruka

Totalsport
Pierluigi Collina
Pierluigi Collina
Ne samo rasističko, već bilo kakvo navijačko vrijeđanje tokom nogometne utakmice imat će ubuduće za posljedicu prekid.

Prijedlog je u Londonu na konferenciji Lideri u nogometu iznio bivši najbolji svjetski sudac Pierluigi Collina, koji danas sjedi u Sudačkoj komisiji Evropske nogometne federacije (UEFA).

"Ne vidim razlog zašto suspenzija nogometne utakmice zbog rasističkog ne bi bila proširena na suspenziju zbog vrijeđanja bilo kakve druge vrste. Mislim da nogomet ljude mora zbližavati a ne dijeliti. Ako to moramo poručiti nekom drastičnom mjerom, ja sam definitivno za nju", kazao je Collina.

Prošlog vikenda sjevernolondonski derbi između Tottenhama i Arsenala bio je prepun uvredljivog navijanja s tribina. Posebno neukusne povike morao je trpjeti togoanski napadač Tottenhama Emmanuel Adebayor.

Suci u Collininoj Italiji imaju recept da prekinu utakmicu odmah čim čuju bilo kakvu rasističku reakciju s tribina, te da istu nastave samo ukoliko navijači prestanu vrijeđati na rasnoj osnovi. Zbog vrijeđanja Interova Kamerunca Samuela Eto'oa prošle sezone na tri je minute bilo prekinuto Interovo gostovanje kod Cagliarija.