Nogomet
43

Nakon Zrinjskog od Evrope se oprostio i Olimpic

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Ni fudbaleri Olimpica neće zaigrati u drugom pretkolu Evropske lige nakon što večeras u Zlatnim Moravcama nisu uspjeli savladati domaći Spartak iz Trnave, ili izboriti remi sa dva ili više pogodaka.

Večerašnji revanš susret slovačkog i bh. predstavnika okončan je bez pogodaka, nakon što je prvi meč igran u Sarajevu prije sedam dana završen rezultatom 1:1.

Olimpic je već u prvom napadu zaprijetio domaćem timu, a lopta je nakon pokušaja Sulejmana Smajića završila u korneru. Prvu veliku priliku na utakmici fudbaleri Spartaka propustili su u 13. minuti kada se Sabo nije najbolje snašao pred golom Vukova. Tri minute kasnije pokušao je i Halilović, također bezuspješno.

Prvo poluvrijeme pokušajem iz slobodnog udarca zaključio je Vlasko. Početkom drugog poluvremena zabilježeni su pokušaji Godala na jednoj i Dalibora Pandže na drugoj strani. Dvadeset minuta prije kraja Spartak je propustio odličnu priliku, a još jednom sjajnom intervencijom istakao se Dino Hamzić.

Deset minuta prije kraja iz slobodnog udarca je pokušao Veldin Muharemović, ali lopta nažalost nije završila u mreži Spartaka. Ni Jadranko Bogičević četiri minute poslije nije imao više sreće.

Meč je još jednom odličnom odbranom zaključio Dino Hamzić nakon pokušaja Sancheza u 86. minuti. Dvije minute kasnije Dalibor Pandža se našao u mat poziciji, ali je njegov udarac odbranio domaći golman Jakubech.

Evropska liga, prvo pretkolo:

Spartak Trnava (Slovačka) - Olimpic Sarajevo (BiH) 0:0 (rezultat prve utakmice 1:1)