Nogomet
31

Remi na Koševu: Olimpic bolju igru nije uspio pretvoriti u trijumf nad Spartakom

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Iako su gotovo cijelim tokom meča protiv slovačkog predstavnika Spartaka iz Trnave bili bolji protivnik, fudbaleri Olimpica nisu uspjeli ostvariti trijumf u prvoj utakmici prvog pretkola Evropske lige.

Utakmica igrana na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" u Sarajevu okončana je neriješenim rezultatom 1:1. Slovački predstavnik nakon današnje utakmice ima psihološku prednost pred revanš u Trnavi, ali daleko od toga da će se Vukovi unaprijed predati.

Rano vodstvo

Iz prve prave prilike na utakmici Olimpic je došao u vodstvo. Danijalu Brkoviću pripala je uloga asistenta, a pogodak za radost domaćih navijača postigao je Dalibor Pandža.

U 26. minuti u dobroj poziciji našao se povratnik Admir Raščić koji se nije najbolje snašao pred golom gostiju iz Trnave. Isti igrač pet minuta prije odlaska na odmor topovskim udarcem uzdrmao je prečku Spartakovog gola.

Prvi dio susreta još jednom dobrom, a propuštenom prilikom zaključio je Dalibor Pandža.

I početak drugog poluvremena protekao je u boljoj igri našeg predstavnika, ali se mreža Trnave nakon pokušaja Danijala Brkovića i Veldina Muharemovića nažalost nije zatresla. Na drugoj strani u 64. minuti pokušao je Cleber.

Halilović koban

U 70. minuti tek što je ušao u igru bh. internacionalac Emir Halilović postigao je pogodak za Spartak i izjednačio rezultat na 1:1.

Pet minuta kasnije Vukovi su mogli do novog vodstva, a lopta je nakon pokušaja Danijala Brkovića odsjela na stativi gostujućeg gola. U samom finišu meča gosti su propustili veliku priliku za trijumf, a odličnom odbranom istakao se golman Olimpica Dino Hamzić.

Vrijedi spomenuti da je meč na stadionu Asim Ferhatović - Hase u Sarajevu pratilo više stotina gledalaca, a među njima i manja grupa gostujućih navijača koji su bili smješteni na južnoj tribini koševskog stadiona.

Evropska liga, prvo pretkolo:

Olimpic - Spartak Trnava 1:1