Nogomet
108

Nakon utakmice u Blagaju: Sudija Stipe Kovačević vrijeđao i omalovažavao grb NFS BiH

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Fudbalska utakmica Druge lige FBiH – Grupa Jug između Blagaja i Iskre iz Stoca dobila je neslavan epilog.

Iako je meč regularno priveden kraju, bez i najmanjeg incidenta, u službenim prostorijama FK Blagaj nakon utakmice glavni arbitar meča Stipe Kovačević iz Tomislavgrada omalovažavao je grb Nogometnog saveza BiH koji se nalazio na njegovoj sudijskoj opremi.

Pred više svjedoka među kojima su delegat susreta Mihovil Klišan iz Šujice, pomoćni arbitri Marko Grebenar i Stjepan Konta, te dvojica policajaca koji su o svemu sačinili zapisnik, Kovačević je glasno poručio da "se ser... na grb Nogometnog saveza BiH."

Svjedoci omalovažavanja Saveza od kojeg Kovačević naplaćuje dobre premije i dnevnice, bili su službeni predstavnici i FK Blagaj i FK Iskra Stolac, koji će u narednim danima nadležnim organima NFS BiH podnijeti zajedničku prijavu protiv Kovačevića.

"Bio sam svjedok sramotnog ponašanja sudije Kovačevića koji je omalovažavao grb Nogometnog saveza BiH. Ako će sudije i službena lica vrijeđati grb Nogometnog saveza šta onda možemo očekivati od nekoga drugog", upitao se službeni predstavnik FK Blagaj Jasmin Pandur.