{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FK Slavija: Ogorčeni smo ponašanjem sudija i rukovodstva FK Sarajevo

4.5.2015. u 22:04
0
91
FK Slavija: Ogorčeni smo ponašanjem sudija i rukovodstva FK Sarajevo
0
FK Slavija: Ogorčeni smo ponašanjem sudija i rukovodstva FK Sarajevo
Foto: Klix.ba
U sukobu navijača fudbalskih klubova (FK) "Slavija“ i "Sarajevo" tri osobe su povrijeđene, a ovaj susret 25. kola Premijer lige BiH koji je završio rezultatom 2:3, izazvao je mnogo prašine u bh. javnosti. Sjenu na utakmicu bacio je prekid koji se desio u 67. minuti. Nakon reakcija iz FK Sarajeva, saopćenjem za medije se javnosti obratio i tim iz Lukavice koje prenosimo u cjelosti.
Fudbalski klub Slavija ističe da je učinila sve da utakmica sa Sarajevom protekne u fer i sportskom takmičenju. Meč je organizovan po pravilma i propisima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Bio je angažovan dovoljan broj i redara i policajaca. Iz FK Slavija ističu da su sigurni da su bili dobri domaćini predstavnicima FK Sarajeva.

U zvaničnu ložu pustili smo sve članove Uprave tima sa Koševa, te pojedine simpatizere koji su stigli sa delegacijom Sarajeva. Omogućili smo im normalno praćenje meča.

Dešavanja na terenu i ponašanje igrača je bilo u duhu fudbalske igre. Bilo je tenzija među igračima, ali je to u meču od velikog značaja za oba tima sasvim razumljivo.

Ogorčeni smo međutim ponašanjem Ognjena Valjića. Sudio je tendeciozno i u više navrata oštetio naš klub. Njegove procjene prekršaja su bile veoma diskutabilne, a naročito u 86 minuti, kada je kapitenu Sarajeva zbog starta na centru pokazao samo žuti karton. Oštetio nas je i kod prvog pogotka, zajedno sa pomoćnim sudijom Ratkom Kunićem. O njegovom suđenju mi imamo svoj stav, a o Ognjenu Valjiću neka se sada brine Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Ogorčeni smo ponašanjem dijela rukovodstva Sarajava u momentu kada je došlo do tuče na zapadnoj tribini. Obračun posjetilaca trajao je dva minuta, a brzom intervencijom policije onemogućen je veći incident. Pojedini rukovodioci tima sa Koševa su u tom momentu vršili ogroman pritisak na službena lica. Zahtjevali su da se isprazni tribina, da se utakmica ne nastavi...

Iznijeli su podatak da je neko napao i igrače Sarajeva koji su bili na zapadnoj tribini. Podsjećamo predstavnike Sarajeva da su članovi naše uprave otišli po njihove fudbalere. Uveli su ih u službene klupske prostorije. Na drugom dijelu zapadne tribine nalazilo se još fudbalera Sarajeva. Niko ih nije pogledao ni poprijeko. Podsjećamo predstavnike Sarajeva da su njihovi fudbaleri po završetku meča bili zajedno sa našim igračima. Nama je čast da se prvotimci Sarajeva osjećaju sigurni u našem gradu i da stanuju u Istočnom Sarajevu.

Postavljamo pitanje da li je sve ovo izrežirano u nekim krugovima. Pitamo se i zašto gledaoci, učesnici okršaja na tribinama, ostavljaju ključeve od automobila direktoru Sarajeva i pojedinim fudbalerima. Da li su oni možda navijači Sarajeva? Nije naše da u to ulazimo...

Na kraju želimo da kažemo da ćemo nastaviti šampionat u duhu fudbalske igre i da ćemo onemogućiti igranje sa imenom našeg kluba. Mi smo najstariji fudbalski kolektiv u Bosni i Hercegovini.

Također, želimo da podvučemo da u potpunosti stojimo iza riječi predsjednika kluba Zdravka Šavije izrečenih na pres konferenciji. Osuđujemo prekrajanje njegovih izjava i spominjanja nekih udruženih zločinačkih organizacija. To Šavija na pres konferenciji nije rekao. Konstatujemo da pojedini članovi FK Sarajeva ne obmanjuju bh. javnost spominjanjnem zločinačkih udruženih organizacija. Ponavljamo da to Šavija nije izjavio.

Ubijeđeni smo da će Fudbalski savez Bosne i Hercegovine poduzeti sa svoje strane sve da se šampionat završi na najbolji mogući način. Naš klub će sa svoje strane dati podršku FSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: