Nakon 18 godina
41

Nakon novog fijaska Nijemci krenuli u reorganizaciju, prvi ostavku podnio direktor Oliver Bierhoff

E. B.
Oliver Bierhoff (Foto: EPA-EFE)
Oliver Bierhoff (Foto: EPA-EFE)
Nakon novog fijaska na velikim takmičenjima Nijemci su krenuli u reorganizaciju, a prvi je nakon 18 godina ostavku podnio direktor reprezentacije Oliver Bierhoff.

Bierhoff (54) je imao ugovor na još dvije godine s Nogometnim savezom Njemačke (DFB), no odlučio je podnijeti ostavku na funkciju koju je obnašao od 2004. godine.

"Bierhoff je imao mnogo zasluga u radu DFB-a. Uprkos tome što se na posljednjih nekoliko turnira postavljeni sportski ciljevi nisu ispunili, on će i dalje biti povezivan s velikim trenucima njemačke reprezentacije, kao i uspjehom reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu", rekao je predsjednik saveza Bernd Neuendorf.

Nakon osvajanja Svjetskog prvenstva 2014. godine Njemačka je osvojila treće mjesto na Euru 2016., nakon čega je uslijedio niz loših rezultata.

Nijemci su ispali u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu 2018., na Euru 2020. su ispali u osmini finala, a nakon ispadanja u Kataru u grupnoj fazi Bierhoff je odlučio otići, no njemački mediji su uvjereni kako će biti još ostavki u DFB-u.