Nogomet
1

Nakon Di Mattea i Mark Hughes ostao bez posla u Premierligi

Totalsport
Mark Hughes (Foto: AFP)
Mark Hughes (Foto: AFP)
Nakon Roberta Di Mattea (Chelsea) Mark Hughes je nova menadžerska žrtva u prvoj engleskoj nogometnoj ligi ove sedmice.

Vlasnik Queens Park Rangersa Tony Fernandes uručio je otkaz bivšem napadaču Crvenih vragova, koji je u subotu trebao gostovati na "svom" Old Traffordu u funkciji menadžera QPR-a.

"Ova odluka donesena je nakon više sati sastanaka upravnog odbora u posljednjih nekoliko dana. Odbor bi se volio zahvaliti Marku na predanosti klubu i napornom radu u posljednjih 10 mjeseci. Mark je pokazao integritet i profesionalizam tokom vremena provedenog na Loftus Roadu, no okolnosti su ostavile naš odbor s vrlo malo mogućnosti. Pokušat ćemo u najkraćem mogućem roku pronaći novog menadžera koji će nastaviti s našim projektom", stoji u saopćenju QPR-a.

Hughes je otkaz "zaradio" nakon 12 uvodnih utakmica Premierlige u ovoj sezoni nakon kojih nije sakupio nijednu pobjedu! Zanimljivo, svega sat vremena uoči ove vijesti menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je izjavio:

"Ne znam odakle priče da bi Hughes mogao dobiti otkaz ukoliko izgubi od nas. Mislim, ako vam se ne sviđa menadžer, zašto čekati sljedeću sedmicu?

Pomoćnici Mark Bowen i Eddie Niedwiecki vodit će QPR zajedničkim snagama na Old Traffordu, a najveći kandidat za Hughesova nasljednika je bivši menadžer Tottenhama - Harry Redknapp.