Nogomet
0

Nakon Anelke u Šangaj odlazi i Drogba?

Totalsport
Didier Drogba (Foto: AFP)
Didier Drogba (Foto: AFP)
Nakon što je uspješno realizirala transfer Nicolasa Anelke iz Chelseaja, uprava Shanghai Shenhue, kluba koji je prošle sezone s klupe vodio hrvatski nogometni stručnjak Dražen Besek, želi dovesti još jednog Chelseajevog napadača.

Riječ je o bjelokošćanskom napadaču Didieru Drogbi (33) koji je pod ugovorom u Chelseaju do kraja sezone. Sportski direktor šangajskog kluba Zhou Jun rekao je u intervjuu za Reuters da je već uspostavljen kontakt s Drogbom, kao i da su u Shenhui spremni dovesti ga ukoliko on pokaže želju za dolaskom na Daleki istok:

"Drogba je sjajan igrač. Stupili smo u kontak s njim prije dvije sedmice. Iz perspektive našeg kluba moramo reći ovo: Ako je on spreman doći, mi ćemo ga definitivno toplo pozdraviti."

Dolazak Anelke u Shanghai Shenhuu je dokaz rastuće financijske moći kineskih klubova. Nagađa se da će francuski napadač ondje imati mjesečna primanja oko 200.000 funti, a manje ne bi imao niti Drogba pristane li na transfer.

"Ljudi su svjesni da Anelkina godišnja plaća u Chelseaju iznosi oko 5,8 miliona eura. Stoga, kada dođe u Kinu, ona sigurno neće biti ispod te svote", dodaje Zhou, koji očekuje da će od januara trenersku klupu preuzeti Francuz Jean Tigana (56).

"Ako vidite Tiganu na aerodromu u Šangaju, onda ćete znati da je naš trener."

Značilo bi to odlazak hrvatskog stručnjaka Beseka pod čijim je vodstvom klub okončao na 11. mjestu kineskog prvenstva prošle sezone.