|

Nakon Anelke u Šangaj odlazi i Drogba?

Nakon Anelke u Šangaj odlazi i Drogba?
0
T
Totalsport
12.12.2011. u 14:31
5
komentara
0

dijeljenja
Nakon Anelke u Šangaj odlazi i Drogba? Didier Drogba (Foto: AFP)
Nakon što je uspješno realizirala transfer Nicolasa Anelke iz Chelseaja, uprava Shanghai Shenhue, kluba koji je prošle sezone s klupe vodio hrvatski nogometni stručnjak Dražen Besek, želi dovesti još jednog Chelseajevog napadača.
Riječ je o bjelokošćanskom napadaču Didieru Drogbi (33) koji je pod ugovorom u Chelseaju do kraja sezone. Sportski direktor šangajskog kluba Zhou Jun rekao je u intervjuu za Reuters da je već uspostavljen kontakt s Drogbom, kao i da su u Shenhui spremni dovesti ga ukoliko on pokaže želju za dolaskom na Daleki istok:

"Drogba je sjajan igrač. Stupili smo u kontak s njim prije dvije sedmice. Iz perspektive našeg kluba moramo reći ovo: Ako je on spreman doći, mi ćemo ga definitivno toplo pozdraviti."

Dolazak Anelke u Shanghai Shenhuu je dokaz rastuće financijske moći kineskih klubova. Nagađa se da će francuski napadač ondje imati mjesečna primanja oko 200.000 funti, a manje ne bi imao niti Drogba pristane li na transfer.

"Ljudi su svjesni da Anelkina godišnja plaća u Chelseaju iznosi oko 5,8 miliona eura. Stoga, kada dođe u Kinu, ona sigurno neće biti ispod te svote", dodaje Zhou, koji očekuje da će od januara trenersku klupu preuzeti Francuz Jean Tigana (56).

"Ako vidite Tiganu na aerodromu u Šangaju, onda ćete znati da je naš trener."

Značilo bi to odlazak hrvatskog stručnjaka Beseka pod čijim je vodstvom klub okončao na 11. mjestu kineskog prvenstva prošle sezone.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...