Službeno
0

Anelka seli u Kinu na dvije godine

Totalsport
Nicolas Anelka (Foto: AFP)
Nicolas Anelka (Foto: AFP)
Kineski nogometni klub Shanghai Shenhua potvrdio je vijest da je francuski igrač Nicolas Anelka potpisao dvogodišnji ugovor.

Shenhua je pregovarao s Anelkom posljednju sedmicu, a čini se da je sada tim pregovorima došao i kraj. Kineski je klub na svojoj službenoj stranici objavio da su postigli dogovor s Chelseajem, te da je Anelka pristao igrati za klub od januara iduće godine.

Iako klub nije želio otkrivati detalje transfera, nagađa se da će Anelka mjesečno inkasirati oko 200 hiljada funti! Francuz se nije najbolje snašao u načinu igre mladog portugalskog stručnjaka Andre Villasa-Boasa, te je zbog toga postao stalan član klupe za rezervne igrače. Anelka je još prošlog mjeseca iz nezadovoljstva s takvim statusom predao zahtjev za odlaskom iz kluba koji mu se na kraju i ostvario.

Kineski klub Shenhua završio je prošlu sezonu tek na 11. mjestu prvenstvene tabele, a naslov nisu osvojili još od 2003. godine. Idući potez šangajskog kluba mogao bi biti dovođenje trenera, a među najspominjanijim imenima je ono bivšeg menadžera Fulhama i Bordeauxa – Jeana Tigane.