Nižu uspjehe
21

Najveći uspjeh FK Crvena zvezda u posljednjih 25 godina, u 2020. zaradili 20 miliona eura

K. H.
Foto: Crvena zvezda/Twitter
Foto: Crvena zvezda/Twitter
Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić na kraju 2020. godine sumirao je velike uspjehe koje je ovaj klub ostvari u prethodnim godinama rekavši kako je za šest i po godina mandata u klub došlo 130 miliona eura.

Terzić ističe da je ovaj nogometni klub napravio najveće uspjehe u proteklih 25 godina.

"Volim da podsjećam, kako ne bi zaboravili: kada sam došao u klub, rekao sam da ne tražim ni podršku, ni novac, samo vrijeme da napravimo veliku Zvezdu. Nadam se da smo to uspjeli, vjerujem da je Zvezda napravila najveće uspjehe u proteklih 25 godina", rekao je Terzić.

Nakon toga, kroz konkretne brojke govorio je o prihodima koje je klub ostvario.

"Mi smo za šest i po godina donijeli klubu 130 miliona eura. Ne znam koliko kompanija je to uspjelo iz Srbije... Platili smo 25 miliona eura samo državi na porez, u infrastrukturu smo ulažili 7 miliona. U ovom periodu smo u plusu 20 miliona eura", tvrdi on, prenosi b92.net a podsjećamo, Crvena zvezda je prošla u nokaut fazu Evropske lige i to u grupi sa Hoffenheimom, Gentom i Liberecom.

Također, Zvezdin direktor je najavio pohod na petu uzastopnu titulu prvaka Srbije, a istakao je i to da je srbijanska Superliga na 16. mjestu u Evropi.

"Igrali smo četiri grupne faze UEFA takmičenja, doveli smo velikane, Arsenal, Liverpool, PSG, Tottenham, Bayern, Napoli, sada Milan. Dva puta smo igrali na proljeće, a na kraju svega, na ime solidarnosti i rezultata u Evropi, donijeli smo 8 miliona eura za razvoj našeg nogometa u cijeloj zemlji. Direktno svim klubovima", poručio je za kraj.

Na pitanje o mogućem odlasku iz kluba i svojim nasljednicima, Terzić je rekao da će Crvenu zvezdu sigurno ostaviti u izuzetno dobroj situaciji te da će dalje moći nastaviti s ostvarivanjem prihoda.