Na udaru je navijača
3

Najveći "uhljeb" Real Madrida najviše se obradovao slobodnom danu nakon pobjede u El Classicu

S. G.
Nogometaši Real Madrida potukli su do nogu Barcelonu u El Classicu odigranom u srijedu večer u okviru revanš susreta polufinala španskog Kupa Kralja rezultatom 4:0.

Pobjednički govor nakon meča u svlačionici Kraljeva održao je ko drugi nego veliki Carlo Ancelott, koji je imao još dobrih vijesti za svoje pulene.

"Bili ste sjajni i zato slijedi nagrada, imate slobodan dan sutra", rekao je veliki Don Carlo nakon čega je uslijedila erupcija oduševljenja u svlačionici.

Jasno je da su igrači presretni zbog te činjenice, budući da su iza sebe imali veoma gust raspored iza sebe, a tek ih očekuju najveći izazovi u finišu sezone.

Španskoj javnosti je posebno bilo zanimljivo kako se ovoj Ancelottijevoj odluci najviše obradovao igrač koji je odigrao tek 51 minutu od početka ove sezone.

U pitanju je napadač Mariano Diaz koji je dres Reala ove godine obukao na tek osam mečeva u svim takmičenjima. Od sreće je skočio u zrak i obradovao se kao niti jedan član tima iz Madirda.

Statistika igrača iz Dominikanske Republike od dolaska u Real 2018. godine nije ništa bolja.

Postigao je tek 12 pogodaka na 81 odigranom susretu, što je podatak zbog kojeg je često na udaru navijača najtrofejnijeg španskog kluba.