Nogomet
0

Najtraženiji fudbaler ovog ljeta bit će Edin Džeko

Sarajevo-x.com
Edin Džeko (Foto: Getty Images)
Edin Džeko (Foto: Getty Images)
Bundesliga je izvor velikih fudbalskih talenata u ovom trenutku. Velika je potražnja za Franckom Riberyjem, Mariom Gomezom i Arjenom Robbenom. Igrači su to koje bi svaki evropski klub mogao poželjeti. Ipak, najtraženiji igrač ovog ljeta bit će Wolfsburgov Edin Džeko.

Bh. internacionalac već sa 23 godine postao je svjetski popularan, kada je Wolfsburg doveo do prve titule prvaka Njemačke u historiji. Tada je, podsjetimo, postigao 26 golova i počeo odličnu saradnju sa saigračem iz Brazila Grafiteom, najboljim strijelcem prošle sezone sa 28 golova u mreži suparnika.

Ipak, kako je njihov tadašnji trener Felix Magath otišao u Schalke, počeli su teški dani za "vukove". Sada su na nezavidnom 12. mjestu na bundesligaškoj tabeli, sa 23 boda zaostatka iza Bayera iz Leverkusena.

I dok se Grafite ne uspijeva vratiti u staru formu, Džeko je dosad uspio postići 11 golova u Bundesligi i još četiri u Ligi prvaka.

Bivši menadžer Magath opisao je Džeku riječima: "On je ona vrsta napadača kojeg svaki klub priželjkuje. Nesebičan je, ima precizan šut, dobru igru glavom i u trenutku kada primi loptu zna šta uraditi s njom."

Iako je Džeko već odavno izrazio želju da ode u AC Milan, te prošlog ljeta bio blizu ovog transfera o kojem se ni do danas nije prestalo govoriti, od toga nije bilo ništa.

Bit će zanimljivo gledati šta će biti sa bh. dijamantom narednog ljeta jer će on sigurno biti najveća zvijezda prelaznog roka, piše Football Fan Cast.