Nogomet
302

Najgledanija utakmica u 2015.: Sarajevo i Željo u maju igrali pred 28.000 gledatelja

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bliži se kraj godine i u ovom periodu sumiraju se postignuti rezultati. Najgledanija nogometna utakmica u 2015. godini u BiH odigrana je 16. maja na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Tog majskog dana na tribinama najvećeg bh. stadiona bilo je oko 28.000 gledatelja.

Dva najveća kluba u našoj zemlji vodili su veliku bitku za naslov prvaka. Dvoboj je odigran u okviru 28. kola BHT Premijer lige.

U tom trenutku Bordo tim je imao bod više od komšija sa Grbavice. Gostima bi pobjeda omugućila da na kraju dotaknu vrh, dok bi koševski premijerligaš trijumfom gotovo sigurno osigurao titulu. Rezultat je na kraju bio onakav kakav je najčešći u posljednjih deset godina - 0:0.

Iako je atmosfera na tribinama bila sjajna, igrači na terenu su po ko zna koji put bili ispod očekivanog nivoa. Remi je na kraju više odgovarao Sarajevu koje je zadržalo bod prednosti ispred Željezničara.

U preostale dvije utakmice tim sa Koševa je pobijedio Vitez i Slobodu i osvojio naslov prvaka. Prvi put nakon 2007. godine. Utakmicu protiv tima sa Tušnja, koja je Bordo tim promovisala u prvaka, posmatralao je oko 25.000 gledatelja.