Legendarni Chicharito
64

Najbolji igrač Meksika u historiji zbog prostitutki ne ide na Svjetsko prvenstvo

E. B.
Javier Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Javier Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Najbolji igrač Meksika u historiji Javier Hernandez ne ide na Svjetsko prvenstvo, a ugledni novinar je objavio nevjerovatan razlog takve odluke selektora Gerarda Martina.

Popularni Chicharito, koji je najbolji strijelac reprezentacije Meksika sa 52 gola u 109 utakmica, je za državni nacionalni tim nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine odigrao samo tri utakmice.

Iako nikada nije zvanično objavio oproštaj od reprezentacije, mnogima je bilo čudno što legendarnog napadača nema u selekciji iako sa 34 godine ne bi bio najstariji u timu.

A šta je pozadina priče otkrio je novinar Jose Ramon Fernandez. Naime, uoči SP 2018. godine meksičku javnost je potrsao skandal u kojem su brojni reprezentativci učestvovali u orgijama sa prostitutkama, a Fernandez tvrdi da je upravo Chicharito sve to organizovao.

Fernandez je za politički dnevnik Proceso otkrio da je Chicharito unajmio dvije prostitutke za sebe tokom puta u New York i San Antonio, a čelnicima meksičkog saveza je sve te navode porekao. Drugi nogometaši su priznali i zatražili su oprost, te su nastavili igrati za reprezentaciju, a Hernandez je dospio na "crnu listu".

"Chicharito zbog toga neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru", rekao je Fernandez, prenosi Marca.