Roma ga izdala
224

Nainggolan otvorio dušu: Osim Tottija, Pjanić je najbolji igrač s kojim sam igrao

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Veznjak Intera Radja Nainggolan u opširnom intervjuu za Gazzetta dello Sport otvoreno je pričao o razlozima odlaska iz Rome, spomenuo je kako gleda na dolazak Ronalda u Seriju A, a za najboljeg saigrača s kojim je igrao naveo je ime bh. veznjaka Miralema Pjanića.

Nainggolan je tokom ljetnog prijelaznog roka napustio Romu i pojačao je Inter, a iako su ga mnogi navijači krivili zbog odlaska, on je otkrio da su čelnici Rome iza njegovih leđa pokušati dogovoriti transfer u inostrani klub. Kako kaže, nije želio pristati na takvo nešto.

"Odlazak iz Rome nije bila moja krivica, odnosno nije bila moja u potpunosti. Kao čovjek sam bio razočaran nekim stvarima koje nisam mogao prihvatiti, Roma je pristala na moj transfer u inostrani klub koji ja nikada ne bih prihvatio. Tretirali su me kao nevažnog igrača i radili su mi stvari iza leđa", kazao je Nainggolan.

Belgijanac je kazao da je odmah prihvatio poziv trenera Intera Lucijana Spallettija s kojim je sarađivao u Romi, a naveo je i razlike između dva kluba.

"Spalletti me u to vrijeme nazvao i nisam dugo razmišljao. Žalio sam u početku, no ovdje sam imao sjajnu dobrodošlicu. Došao sam u organizovan klub koji zna šta radi, ljudi iz kluba su uvijek blizu ekipe dok James Pallota dođe jednom godišnje. Čovjek na toj funkciji mora biti uvijek prisutan, to je i navijačima važno, a Roma svake godine promijeni tri ili četiri igrača", mišljenja je ovaj vezni nogometaš.

Na pitanje o Juventusu i zbog čega je pet godina odbijao odlazak u redove Stare dame, Naingoolan je kazao da je puno puta patio zbog poraza od ovog kluba.

"Juventus je snažan, prvaci su sedam godina, ali sezona je duga i još puno toga ima da se igra. Moramo biti dobri kako bi ostali u koraku s njima kako bi što spremniji iskoristili sve prilike koje se ukažu. Zbog čega 'mržnja' prema tom klubu? Toliko puta sam patio da više nisam znao šta mogu učiniti. Željeli su me dovesti pet godina i uvijek sam im rekao 'ne'. Možda zbog toga", kazao je Nainggolan.

Tokom ljetnog prijelaznog roka u Seriju A je došao i Cristiano Ronaldo, a kako kaže Nainggolan, njegov dolazak znatno će promovisati Seriju A.

"Što se tiče Ronalda, on je neko ko će promovisati Seriju A koja je izgubila na popularnosti, a također je i podsticaj za pobjedu. Da imam priliku birati između njega i Messija, odabrao bih Lea. Ronaldu je potreban ti, a Messi ponekad savlada četiri ili pet igrača i pobijedi utakmicu", iskreno je kazao Belgijanac.

Nainggolan je rekao da je lakše igrati Ligu prvaka nego Seriju A rekavši kako u ovom takmičenju svi igraju na pobjedu, dok se u Italiji pojedine ekipe brane s deset igrača kako bi uspjeli u svojim namjerama. Kada je dobio pitanje o najboljem saigraču, naveo je ime Miralema Pjanića s kojim je igrao u Romi.

"Najbolji igrač s kojim sam igrao? Izuzimajući Tottija, to je Miralem Pjanić. Juventus bez njega nije Juventus, a moram reći i da je Maicon dobar, kada ga gledam uvijek se pitam kako izvodi neke stvari", zaključio je Radja Nainggolan.

Inter se trenutno nalazi na trećoj poziciji sa 16 osvojenih bodova, osam manje od Juventusa koji ima sve pobjede.